luni, 5 noiembrie 2007

Back in Purple

Deep Purple la Bucuresti. Din nou, dupa mai bine de 10 ani. Din pacate (the)”Rapture of the Deep” n`a fost si the rapture (incantarea, extazul, fermecarea) of the crowd. In fata unui public anost Ian Gillan(voce), Steve Morse(chitara), Roger Glover(bass), Ian Paice(tobe) si Don Airey(clape) au demonstrat ca nu sunt deloc „mosi” cum au fost catalogati de diferiti si ca, pe deasupra, pot trece de probleme organizatorice cu talent si umor.


Joanna and the Band

Accesul pe stadionul Cotroceni s`a produs mai civilizat decat se obisnuieste la concertele romanesti. Interesul destul de scazut (in jur de 12000 de oameni) a facut trecerea din sectorul B in A destul de lejera. Joanna and the Band (trupa de romani ceruta in deschidere chiar de cei de la Deep Purple) a fost primita chiar bine si cu real interes (nu cred ca stia multa lume ce canta). Formatia Ioanei Hartescu nu a cantat rau deloc, insa a dezamagit la capitolul relatiei cu publicul (si prin faptul ca nu a cantat nimic in romana). Au fost pe principiul „hit and run”: „buna seara!”, au cantat, „multumesc”, "la revedere!”.


Dupa vreo 30 de minute (timp in care atmosfera a fost intretinuta de un sunetist - ?!) au venit „mosii”. Si in ce stil! „Pictures of home”(Machine Head) legata frumos de „Things I never said”(Rapture of the Deep), prin chitara lui Morse. Au urmat piese noi, de pe ultimul album, combinate cu pise clasice precum „Perfect strangers”, „Woman from Tokyo”, „Lazy”,”Space Trucking”, „Smoke on the water”, „Hush” sau „Black night”. Show-ul nu a continut efecte pirotehnice, proiectii sau jocuri de lumini deosebite. Nici publicul nu a fost exploziv, cantand doar la mult-prea-cunoscuta „Smoke on the water”, „Black night” si un pic la „Hush” si „Space trucking”. Momentul de rezistenta a fost cand Airey a interpretat „Ciocarlia” lui Enescu intr`un minunat solo de clape. Primul moment nefast , cand a cazut amplificarea chitarii in timpul melodiei „Space trucking”, a fost fentat de inventivul Roger Glover care a improvizat pe moment un reusit solo de bass. In plina piesa de rezistenta – „Smoke on the water” – amplificarea a cedat de tot. Situatia a fost salvata, totusi, de public care, de data asta, a cantat. Dupa o ampla reverenta Gillan a urat bun venit in trupa fanilor bucuresteni („ Thank you for your help. Welcome to the band...”). Umorul si talentul celor din formatie si primul moment (real) de vitalitate al celor din public au minimalizat problemele pentru care, ulterior, trupa si`a asumat intreaga responsabilitate. Undeva dupa ora 22 totul s`a terminat. Una peste alta show-ul a fost un concert nu un eveniment (cum asteptau unii fani).








DEEP
PURPLE






Desi s`a desfasurat bine (sarind peste micile probleme) si intr`un spirit rock „so 70`s” cei de la Deep Purple nu au scapat de comparatia cu show-ul oferit de cei de la Rolling Stones in vara.

Niciun comentariu: